به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله سید هاشم حسینی بوشهری قبل از ظهر پنج شنبه در شانزدهمین همایش کتاب سال حوزه که در مدرسه عالی امام خمینی(ره) قم برگزار شد، با اشاره به اینکه، نقش پژوهش جدی و انکار ناپذیر است، اظهار داشت: یکی از رسالتهای مهم حوزه در کنار اخلاق و تهذیب، رسالت سترگ پژوهش است.
وی ادامه داد: حقیقت این است که امروزه در حوزههای علمیه خیلی از علما دیگر در میان ما نیستند اما آثار قلمی و تالیفات دقیق و پژوهشی آن در میان ماست.
معاون جامعه مدرسین حوزه با بیان اینکه سمت گیری و جهت گیری حوزه طوری باشد که به آینده روشن دل ببندیم، افزود: صاحب کفایه و خیلی آثار دیگر در میان ما نیستند، اما چشم ما به آثار گرانسنگ و ارزشمند آنها روشن است.
طلبهای که قلم نزند به کمال مطلوب نرسیده است
وی با تأکید بر اینکه در حوزههای علمیه آموزشها باید پژوهش محور باشد، گفت: طلبهای که قلم نزند و پژوهش نکند در بعد علمی حوزوی طلبهای ناقص به نظر میرسد و کمال مطلوب را پیدا نکرده است.
آیت الله حسینی بوشهری عنوان کرد: لازم است طلاب را مکلف به پژوهش کنیم تا به پژوهش و قلم زدن عادت کنند و متوجه عمق استانداردهای کار پژوهشی شوند.
وی با اشاره به اینکه باید با فرصتهایی که به وجود آمده زیرساختها را در زمینه پژوهش تجهیز کرد، ابراز کرد: تکلیف پژوهشی باید به عنوان یک اصل مطرح شود و شورای عالی حوزه تصویب کرده که نمرات خاصی به طلابی که قلم میزنند داده شود.
مدیر حوزههای علمیه کشور ادامه داد: نکته دیگر مسئله تولید علم است که بخش قابل توجهی از آثار حوزویان تألیف است البته این خوب است اما باید با تولید علم فاصله نگیریم؛ تولیداتمان در زمینه نشر علم و نظریههای علمی را با چارچوپهای دینی نشر دهیم.
پژوهشگران حوزه در چارچوب حوزوی علم تولید کنند
وی عنوان کرد: کتابهایی که تولید علم کند و نظریه ابداعی با چارچوب حوزوی ارائه دهد کم است، به نظرم هر ساله باید پژوهشگران یک مسئله پژوهشی را مبنا قرار دهند و به طور جدی روی آن مطالعه کنند.
آیت الله حسینی بوشهری گفت: کارهای فردی بسیار ارزشمند است، اما توصیه من این است که یک موضوع را به صورت جمعی کار کنیم بسیار مطلوب میشود و نتایج خوبی به همراه خواهد داشت.
وی تصریح کرد: معاونت پژوهشی کارگاههای پژوهشی را برگزار کند و طلاب در این کارگاهها شرکت کنند تا در آینده شاهد کارهای پژوهشی طلاب باشیم.
عضو شورای عالی حوزه های علمیه گفت: امروز علاوه از افرادی که آثارشان به عنوان آثار برتر انتخاب شد از دو شخصیت بزرگ نیز تقدیر به عمل آمد که آیت الله مکارم شیرازی و علامه حسینی جلالی که از شخصیتهای پرکار و پر تلاش در زمینه تالیف کتاب هستند.
نظر شما